Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Μπράβο! (ξανα)φτιάχνεται στον Πειραιά ΣύλλογοςΣιγριανών και φίλων του Σιγρίου

Με μια συγκέντρωση που έγινε “στα γρήγορα”, στην κοινοτική αίθουσα κοντά στο Μουσείο ένα απόγευμα του περασμένου Αυγούστου, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενός νέου και δυναμικού Συλλόγου Σιγριανών και Φίλων του Σιγρίου, που θα εδρεύει στην περιοχή της Αθήνας.
Την πρωτοβουλία είχαν κυρίως νέα παιδιά, ηλικίας είκοσι με τριάντα ετών, αλλά και μεγαλύτεροι, οι οποίοι αγαπούν το Σίγρι και θέλουν να βοηθήσουν, κάτι να κάνουν, προκειμένου να πάει αυτός ο τόπος μπροστά. Γρήγορα στις μεταξύ τους συζητήσεις μπήκε η ιδέα της δημιουργίας Συλλόγου “των Απανταχού Σιγριανών”, όπως συνηθίζεται να ονομάζονται αυτοί οι σύλλογοι συντοπιτών, με αφορμή μάλιστα το σημείωμα της εφημερίδας που είχε τίτλο “Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας Σύλλογος στον Πειραιά...”, το οποίο σημείωμα άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές και το φιλότιμο πολλών ξενιτεμένων Σιγριανών.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν πολλοί Σιγριανοί που διαμένουν στο Κλεινόν Άστυ, οι οποίοι σε πολύ θετικό κλίμα αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία του Συλλόγου αυτού. Ήδη, έχουν μαζευτεί οι υπογαφές των ιδρυτικών μελών και το καταστατικό αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο φθινόπωρο, προκειμένου κάπου γύρω στα Χριστούγεννα να πραγματοποιηθεί η ιδρυτική Γενική Συνέλευση και το μεγάλο ξεκίνημα της δράσης του Συλλόγου.Όσοι Σιγριανοί και Φίλοι του Σιγρίου θέλουν να συμμετέχουν σ’ αυτήν την ωραία προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Θεοδοσία στα τηλ. 6972 237748 και 210 4137446, να αφήσουν τα στοιχεία τους για να ενημερωθούν για το πού και το πώς.
Η ωραία αυτή και αξιέπαινη προσπάθεια πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους τους Σιγριανούς και τους φίλους του Σιγρίου κι ο καθένας να προσφέρει απ’ την καρδιά του και στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Για το κοινό καλό, τη συναδέλφωση και την προκοπή του χωριού.
Από τον Σύλλογο θα γίνεται και η διανομή της εφημερίδας “Σίγρι Σήμερα” για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: