Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Θεσσαλονίκη - Σίγρι απευθείας σε 9½ ώρες!


Με τη Θεσσαλονίκη και όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από την Χίο ως τη Ρόδο, θα συνδέεται ακτοπλοϊκώς το Σίγρι το καλοκαίρι που μας έρχεται, με το πλοίο “Διαγόρας” της Blue Star Ferries!
Το δρομολόγιο του πλοίου θα ξεκινάει την Παρασκευή το απόγευμα, στις 8 και θα φτάνει στο Σίγρι τα χαράματα του Σαββάτου, στις 5:30. Στη συνέχεια, το “Διαγόρας” θα σαλπάρει για το λιμάνι της Χίου κι από κει για Καρλόβασι Σάμου, Κάλυμνο, Κω, με τελικό προορισμό την Ρόδο και επιστροφή από Ρόδο για Κώ, Κάλυμνο, Καρλόβασι, Χίο, Σίγρι, Θεσσαλονίκη.
Η Blue Star Ferries ήταν η μόνη εταιρεία που κατέθεσε πρόταση για την γραμμή αυτή, για δρομολόγια την θερινή περίοδο, που θα ξεκινάει από την 1η Ιουνίου 2009 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου του ίδιο χρόνου, ενώ η πρόταση της εταιρείας αφορά και το 2010 τις ίδιες ημερομηνίες. Το "Διαγόρας" μπορεί να με-ταφέρει 1.468 επιβάτες και το γκαράζ του έχει χωρητικότητα 270 οχημάτων. Η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει φτάνει τα 22 μίλια την ώρα. Κατασκευάστηκε το 1990, και η Blue Star το αγόρασε το 2006 από τη ΔΑΝΕ. Εν συνεχεία μετασκευάστηκε και ξεκίνησε δρομολόγια στη γραμμή των Δωδεκανήσων τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς.
Σαββατοκύριακο...
Η πολύ σημαντική αυτή εξέλιξη δίνει, επιτέλους, μια νότα αισιοδοξίας στους κατοίκους του Σιγρίου και της ευρύτερης περιοχής, μετά την περυσινή οδυνηρή εμπειρία της γραμμής Λαύριο - Σίγρι - Αγιος Ευστράτιος - Λήμνος - Καβάλα, από μη φερέγγυα πλοία, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν μόλις εφτά αφιξοαναχωρήσεις! Μάλιστα, ο προγραμματισμός του δρομολογίου, να αναχωρεί το πλοίο την Παρασκευή το απόγευμα από Θεσσαλονίκη θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλους τους ταξιδιώτες από την Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι θα καρδίζουν έτσι την αργία του Σαββατοκύριακου, γεγονός που θα βοηθήσει στην καλύτερη δυνατή κίνηση προς τη Λέσβο και τα άλλα νησιά. Επιπλέον, με τη νέα αυτή γραμμή, μειώνεται ο χρόνος από Θεσσαλονίκη προς Λέσβο σε μόλις 9½ ώρες, από 12 έως 14 που κάνουν τα πλοία προς Μυτιλήνη, πράγμα που αναμένεται να αποτελέσει έναν επιπλέον λόγο να προτιμηθεί το λιμάνι του Σιγρίου για επιβάτες αλλά και μεταφορικά οχήματα. Η Blue Star Ferries είναι μια από τις μεγαλύτερες ακτοπλοϊκές εταιρείες στην Ελλάδα και από τις πλέον σοβαρές, και πραγματοποιεί δρομολόγια προς Κυκλάδες και Δωδεκάννησα, προς Ιταλία αλλά και στη Βόρειο Θαλασσα.
Θεωρείται αυτονόητο πως όλοι οι Σιγριανοί, οι κάτοικοι της Δυτικής Λέσβου και οι απανταχού συμπατριώτες μας, ιδιαίτερα όσοι διαμένουν στη Βόρεια Ελλάδα, θα υποστηρίξουν τη γραμμή αυτή και θα την προτιμήσουν στις μετακινήσεις τους, προκειμένου να διατηρηθεί και στο μέλλον. Και, γιατί όχι, “να ανοίξει την όρεξη” και για μια απευθείας σύνδεση με Βόλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: