Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Το υπόστεγο που δεν έχουμε!!!

Ο βοριάς φυσάει συχνά στο χωριό μας. Στο λιμάνι, στο μάτι του βοριά, δεν μπορεί να σταθεί άνθρωπος. Τα πρωινά του χειμώνα το κρύο είναι πολύ τσουχτερό - ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά...
Ωστόσο, το Σίγρι είναι από τα χωριά που ΔΕΝ έχουν ένα υπόστεγο για να περιμένει κανείς το λεωφορείο, το οποίο ξεκινάει από το Σίγρι τις πιο δύσκολες ώρες, τις πιο παγωμένες - τις πολύ πρωινές. Δεν υπάρχει ένας χώρος για να απαγγιάσει κανείς, περιμένοντας αυτές τις λίγες στιγμές ώσπου να έρθει το λεωφορείο και να φύγει για Καλλονή - Μυτιλήνη κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 06:15, ή για το Γυμνάσιο στην Άντισσα ή την Καλλονή στις 07:30. Έτσι, αναγκάζονται όσοι περιμένουν το λεωφορείο, για να αποφύγουν το βοριά, να κρύβονται στο κουιτού στη σκάλα που ανεβαίνει στο Seguro!
Ωστόσο, για όλα υπάρχει λύση κι αυτή δεν είναι άλλη από την ύπαρξη ενός χώρου αναμονής, που θα εξυπηρετεί προφανώς και τους καλοκαιρινούς ταξιδιώτες με το καράβι. Το θέμα είναι πού θα είναι αυτό το υπόστεγο.
- Μια πρώτη σκέψη είναι να ανοίξει το εδώ και πολλά χρόνια κλεισμένο υπόστεγο στα πρώτα σκαλιά που οδηγούν στο γραφείο της Κοινότητας και την Εκκλησία που είχε φτιαχτεί πριν από όχι και τόσο πολλά χρόνια για να χρησιμοποιείται ως χώρος αναμονής λεωφορείου, όταν ακόμα τα λεωφορεία ανέβαιναν ως την πλατεία.
- Να μεταφερθεί εκεί ο Αλιευτικός Σύλλογος του χωριού.
- Εκεί που σήμερα στεγάζεται ο Αλιευτικός Σύλλογος, να φτιαχτεί για να γίνει ο χώρος αναμονής.
Είναι μια λύση εφικτή, εύκολη, δεν κοστίζει πολλά. Διάθεση να υπάρχει για να λυθεί κι αυτό το πρόβλημα. Μικρό, μεν, αλλά πρόβλημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: