Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΙΚΛΕΣ πιπεράτες...

ΚΟΥΚΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΟΙ κι από τα γύρω χωριά, γεια και χαρά σας! Η αγαπημένη σας Πιπεριά είμαι και σας χαιρετώ μέσα από την καρδιά μου!
ΤΙ ΜΟΥ κάνετε; πώς ήταν το καλοκαίρι σας; Βέβαια, λύσσαξαν φέτος τα μελτέμια, μας καταζαλίσανε - δεν μπορέσαμε να ησυχάσουμε από το βοριά μεριά. Αλλά, εν τούτοις, συνηθισμένοι είμαστε, τα αντέξαμε!
ΑΠΟ ΤΗΝ άλλη, χίλιες φορές μελτέμια, παρά ζέστη, καύσωνας και να βράζει ο κόσμος! Εμείς, τουλάχιστον, έχουμε φυσικό αίρκοντίσιον!
ΟΥΤΕ στα πιο τρελλά μας όνειρα, να έχουμε δυο καράβια, το ένα πίσω απ’ το άλλο, στο λιμάνι μας! Και γεμάτα κόσμο! Και για Θεσσαλονίκη, και για Λαύριο! Να μην βρίσκεις εισιτήριο - ειδικά για Λαύριο. Γιατί, παρά το ότι το “Ταξιάρχης” ήταν πολύ φερέγγυο στις ώρες του, όπως και να το κάνεις, ούτε πολλές καμπίνες έχει, ούτε πολλούς επιβάτες μπορεί να μεταφέρει, και πολύ αργό είναι.
ΕΝΩ, ΑΝ ήταν ένα πλοίο σαν το “Διαγόρας” στη γραμμή για Λαύριο ή Πειραιά, γρήγορο και ευρύχωρο, να κάνει τη γραμμή σε πέντε ώρες, να σου πω εγώ κίνηση!
ΚΑΔΟΙ ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν από τον Δήμο και πρέπει να τους γεμίζουμε με τα ανακυκλούμενα υλικά. Και κατόπιν, αυτά στ’ αλήθεια να ανακυκλώνονται! Γιατί έχουμε δει αλλού “τάχαμου” κάδους ανακύκλωσης να αδειάζουν ωραιότατα σε σκουπιδιάρες κανονικότατες...
ΜΠΡΑΒΟ σ’ όσους στήριξαν την ανακύκλωση που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια γίνεται στο Σίγρι και ιδιαίτερα τον γιατρό Καμάτσο που τα μεταφέρει στη Μυτιλήνη και στο “Ρεμέτζο” που έστειλε για ανακύκλωση όλα τα τηγανόλαδά του. Μπορούμε περισσότεροι!
ΟΣΟ ΠΙΟ πολλοί, τόσο πιο καλά!Κι όσο πιο καλά, τόσο πιο πολύ! (Αυτό εφαρμόζεται σε διάφορες περιπτώσεις - καταλαβαίνετε!)
ΣΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩ, υπενθυμίζοντας πως το Σίγρι είναι ο τόπος μας, το αγαπάμε ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ! Το κρατάμε καθαρό! Πεντακάθαρο!
Σας αγαπώ
Η Πιπεριά

Δεν υπάρχουν σχόλια: