Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Όταν ο Στράτος Τζώρτζογλου γύριζε τηλεταινία στο Σίγρι με την Εύα Μπέργκμαν να τον σκηνοθετεί...

Ήταν Δεκέμβριος του 1991 και καλοκαίρι του 1992 όταν στο Σίγρι ένα σουηδικό κινηματογραφικό συνεργείο γύριζε μια τηλεταινία για την Σουηδική τηλεόραση.
Αυτές τις μέρες, λοιπόν, στο Σίγρι κυκλοφορούσαν διασημότητες, σαν τον Στράτο Τζώρτζογλου, τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, τη Λένα Έντρε και την Εύα Μπέργκμαν.
Δείτε, λοιπόν, τι έλεγε ο έλλην ζεν πρεμιέ τότε, με το τέλος των γυρισμάτων, πόσο ενθουσιασμένος είχε μείνει με το Σίγρι.

Ας θυμηθούμε λίγο εκείνες τις μέρες: ήταν ένα ολόκληρο συνεργείο μες το χειμώνα στο Σίγρι, Χριστούγεννα του 1991 και το χωριό ζούσε στο ρυθμό των γυρισμάτων. Πολλοί σιγριανοί βοήθησαν αποτελεσματικά για την επιτυχία των γυρισμάτων. Χρησιμοποιήθηκαν σπίτια, μαγαζιά, αντικείμενα, ένας κόκκορας, μια συκιά και πολλά άλλα.
Να σημειώσουμε πρέπει πως μπαμπάς του Τζώρτζογλου ήταν ο Γιάννης Τσίκνας και μάνα του η Μάγδα Κατσούλη, ενώ περάσματα, μικρά και μεγάλα έκαναν πολλοί συγχωριανοί μας.
Τον Ιούνιο του 1992 το συνεργείο ξαναήρθε, για έναν ολόκληρο μήνα, φέρνοντας μαζί τους οι περισσότεροι και τις οικογένειές τους - συζύγους, παιδιά και πεθερικά! Το Σίγρι ζούσε ένα παραμύθι! Γλέντια σχεδόν καθημερινά, πανηγύρι στα γυρίσματα (ποιός μπορεί να ξεχάσει εκείνον τον αρραβώνα που γυρίστηκε στο "Μακεδονία"!), κόσμος παντού...
Μάλιστα, γιόρτασαν το "ΜιντΣόμερ" τους, με τον παραδοσιακό σουηδικό τρόπο στην αυλή του σχολείου.
Κι ύστερα, ήρθαν πάλι για μια βρομάδα τέλη Σεπτεμβρίου.
Τους περιμένουμε να μας ξανάρθουν!
Η τηλεταινία παίχτηκε στην Ελλάδα σε τρία επεισόδια από την ΕΡΤ2 τότε, με τον τίτλο "Διακοπές στο Αιγαίο". Ο πραγματικός της τίτλος ήταν "Η μια αγάπη και η άλλη" αλλά εμείς ξέραμα πως γυρίζεται "η συκιά" - σουηδιστί"Fikontradet"...
Το δημοσίευμα είναι από το περιοδικό της εποχής "ΚΑΙ"...
Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να διαβάσετε το κείμενο (μεγαλώνουν αρκετά!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: