Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ένα βιβλίο για το Σίγρι, μπεστ σελερ στην Πολωνία!


Για τον Μιχάλη και την Ιωάννα, τους δύο Σουηδούς που έχουν αγοράσει σπίτι στο Σίγρι, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές। Και για το βιβλίο τους।
Αυτό το βιβλίο, λοιπόν, μεταφράστηκε στα πολωνικά και εκδόθηκε από έναν σημαντικό εκδοτικό οίκο στην Πολωνία και... έγινε "μπεστ σέλερ" αυτόν τον καιρό στα πολωνικά βιβλιοπωλεία!
Ακολουθώντας την ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου, διαβάζουμε:

Greckie pomidory, czyli nowy dom na końcu drogi
Ελληνικές ντομάτες, ένα νέο σπίτι στο τέλος του δρόμου
Συγγραφέας: Mikael Backman, Ιωάννα Nicklasson-Mlynarska
Εκδότης: Black Sheep πρώην Santorski & CO, Μάιος 2010
ISBN: 978-83-7554-163-2
Αριθμός σελίδων: 184
Κατηγορία: Ξένη Πεζογραφία > Μυθιστόρημα
Για την εκπλήρωση των ονείρων, ποτέ δεν είναι αργά! Μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε από την αρχή, να ξεφύγετε από την μονοτονία της ζωής και να βρείτε τον εαυτό σας ξανά.
Οι συγγραφείς του βιβλίου δεν θέλουν να ζουν σύμφωνα με τα λόγια του Τζον Λένον: «Ζωή είναι αυτό που συμβαίνει ενώ εσύ κάνεις άλλα σχέδια." Στην ηλικία των πενήντα, αποφασίσουν να αγοράσουν ένα σπίτι σε ένα μικρό ψαροχώρι, το Σίγρι (στο ελληνικό αρχιπέλαγος), όπου μπορούν να βρούν την ειρήνη και την ενέργεια για περαιτέρω δράση. Περιγράφονται με χιούμορ και πάθος οι καθημερινές συναντήσεις με τους κατοίκους του χωριού, ενώ η αφήγηση είναι γεμάτη από συναισθήματα που μας επιτρέπουν να δούμε με διαφορετικό τρόπο τους κατοίκους και τον πολιτισμό τους. Το βιβλίο της Joanna Nicklasson-Młynarska και του Mikael Backmana αναφέρεται στον κόσμο των ονείρων που μπορεί να υλοποιηθεί. Για τους αναποφάσιστους, οι οποίοι εξακολουθούν να ψάχνουν για ένα βιβλίο, μπορεί αυτό να γίνει κίνητρο για την αλλαγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: