Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Κι ένας Σιγριανός στο τάνκερ που κατέλαβαν οι πειρατές!

Και ένας Σιγριανός βρίσκεται μεταξύ του πληρώματος του τάνκερ που κατέλαβαν πειρατές ανοιχτά της Σομαλίας, σε απόσταση περίπου 400 μιλίων νοτιοανατολικά του Ομάν. Πρόκειται για τον Βύρωνα Μανώλογλου, γιο του Πολυχρόνη Μανώλογλου, εγγονό της Αθανασίας και του Θανάση Μανώλογλου , ο οποίος διαμένει στην περιοχή της Αθήνας και, μάλιστα, πρόσφατα έγινε πατέρας.
Ο Βίκτορας είναι ο δεύτερος μηχανικός του πλοίου, ένας από τους επτά έλληνες ναυτικούς του πλοίου, στο οποίο επιβαίνουν επίσης 17 Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός.

Το τάνκερ που ονομάζεται "Ειρήνη" με ελληνική σημαία, ήταν φορτωμένο με 266.000 τόνους αργού πετρελαίου.
Το πλοίο είχε προορισμό τις αμερικανικές ακτές του κόλπου του Μεξικού και είχε αναχωρήσει από το Κουβέιτ. Έχει μήκος 333 μέτρα και πλάτος 60 και μπορεί να μεταφέρει μέχρι δύο εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Το Very Large Crude Carrier Irene SL ανήκει στη NS Lemos & Co και είχε ναυλωθεί από την Kuwait Petroleum Corp.
Το περιστατικό έρχεται μια ημέρα μετά αφότου πειρατές κατέλαβαν ιταλικό πετρελαιοφόρο στον Ινδικό Ωκεανό, περίπου 800 μίλια από τις ακτές της Σομαλίας.
Πριν από το τελευταίο περιστατικό, η EUNAVFOR δήλωσε ότι μέχρι στιγμής πειρατές έχουν αποκτήσει τον έλεγχο συνολικά 29 σκαφών, σε συνδυασμό με μια κατ 'εκτίμηση 681 ομήρων.
Οι Σομαλοί πειρατές έχουν αποσπάσει εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια στις πλωτές οδούς γύρω από την Αφρική.
Η Σομαλία δεν έχει κεντρική κυβέρνηση από το 1991, επιτρέποντας την άνθηση της πειρατείας στις ακτές της.

Ας ελπίσουμε γρήγορα να πάνε όλα καλά για τους ναυτικούς μας, οι οικογένειές τους να έχουν μόνο καλά νέα και το πλοίο να αποδεσμευτεί από τους πειρατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: