Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Δωρεάν στο Μουσείο το Σαββατοκύριακο...

Δωρεάν για όλους θα είναι η επίσκεψη στο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Μαρτίου 2011. Οι επισκέπτες και οι φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Μουσείου με ελεύθερη είσοδο και να γνωρίσουν τα μοναδικά εκθέματα φυτικών απολιθωμάτων από όλο τον κόσμο, την ιστορία δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους και το φαινόμενο της απολίθωσης.
Μάλιστα, το Μουσείο έχει προετοιμάσει ειδικό πρόγραμμα ενημέρωσης που περιλαμβάνει αρχικά την πραγματοποίηση ειδικής επιστημονικής ενημέρωσης σε τακτά χρονικά διαστήματα στην αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων με ειδική παρουσίαση για τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και στη συνέχεια ειδική επιστημονική ενημέρωση στους μόνιμους εκθεσιακούς του χώρους του Μουσείου. Παράλληλα, επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την περιοδική έκθεση «ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ. Από το Δεινοθήριο της Λέσβου στον Άνθρωπο των Πετραλώνων», μια μεγάλη έκθεση απολιθωμάτων που μας ξεναγεί στη βιοποικιλότητα και την εξέλιξη των θηλαστικών στην περιοχή του Αιγαίου.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.
Το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου είναι Τρίτη έως Σάββατο: 9:00 – 17:00, Κυριακή: 10:00 – 17:00.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22530-54434, e-mail: lesvospf@otenet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: