Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Η τελευταία φωτογραφία για μια αγγλίδα τουρίστρια στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους στη θέση Μπαλή Αλωνια

Μια απίστευτη τραγωδία συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής στο πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι, όταν μια Βρετανή τουρίστρια, καθώς φωτογράφιζε τους φίλους της, ακούμπησε πάνω σε ξύλινη περίφραξη που έσπασε, με αποτέλεσμα η γυναίκα να βρεθεί στο κενό και να βρει τραγικό θάνατο. Το δυστύχημα στο παγκοσμίως γνωστό μνημείο του απολιθωμένου δάσους και στο «νούμερο ένα» τουριστικό προορισμό της Λέσβου προκαλεί σοκ στην κοινωνία του νησιού.
Το περιστατικό συνέβη στις 2:50 το μεσημέρι της Κυριακής. Η 61χρονη τουρίστρια είχε φθάσει στο πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους στη θέση «Μπαλή Αλώνια» μαζί με τρεις φίλους της, ένα ζευγάρι και μια άλλη γυναίκα. Η τουρίστρια πήγε να φωτογραφίσει τους φίλους της, οι οποίοι κάθονταν σε ένα κιόσκι στην είσοδο περίπου του πάρκου. Έκανε μάλιστα βήματα πίσω για να τους βγάλει φωτογραφία, μέχρι που έφθασε με γυρισμένη την πλάτη στην ξύλινη περίφραξη, στην οποία «ακούμπησε» για να τους τραβήξει φωτογραφία. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, όμως, η ξύλινη περίφραξη έσπασε και η γυναίκα βρέθηκε στο κενό. Έπεσε από ύψος 1,80 μέτρου περίπου, σε ένα λιθόστρωτο που υπήρχε ακριβώς πίσω. Εκεί βρήκε ακαριαίο θάνατο. Σοκ υπέστησαν οι φίλοι της άτυχης τουρίστριας όταν είδαν μπροστά στα μάτια τους το τραγικό δυστύχημα. Μάρτυρες στο σημείο του έγιναν και δυο υπάλληλοι στο χώρο του Απολιθωμένου Δάσους.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Άντισσας, το οποίο έφθασε μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της γυναίκας. Τη Δευτέρα έγινε νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της 61χρονης και, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ενδοθωρακική αιμορραγία και σπασμένη σπονδυλική στήλη.
Δεν είναι για στήριξη…
Την ευθύνη για τη λειτουργία του πάρκου του Απολιθωμένου Δάσους έχει η Διεύθυνση Δασών Λέσβου. Λόγω δε του ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προανάκριση, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης, Φώτης Κράλης, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις συνθήκες του δυστυχήματος, αναφέροντας μόνο ότι «η περίφραξη στους χώρους δασικής αναψυχής οριοθετούν το χώρο για τις διαδρομές και δεν είναι για να στηρίζεται κανείς πάνω τους».
Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο η γυναίκα, η οποία ήταν εύσωμη, να ένιωσε κάποια ξαφνική αδιαθεσία και να έριξε το βάρος της πάνω στο ξύλινο κάγκελο, με αποτέλεσμα αυτό να σπάσει και να βρεθεί στο κενό. Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άντισσας.
Συγκλονισμένος από το τραγικό περιστατικό ήταν και ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, Νίκος Ζούρος, ο οποίος βρισκόταν στο εξωτερικό τη μέρα του δυστυχήματος και δε θέλησε να κάνει κάποια δήλωση για το θέμα.
Η άτυχη τουρίστρια δεν είχε έρθει στο νησί με οργανωμένο γκρουπ αλλά μεμονωμένα και δεν είχε μαζί της συγγενείς της. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι έφθασε μέχρι το Σίγρι με αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει. Ο σύζυγός της έχει πεθάνει, ενώ έχει δυο γιους που ζουν στην Αγγλία, τους οποίους ήδη οι Αρχές έχουν ενημερώσει.
Της Πέλης Γιακουμή από το "Εμπρός"

Δεν υπάρχουν σχόλια: