Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Αθάνατη Ελλάδα!

Το «όνειρο»… αναβάλλεται
Δε δημοπρατήθηκε ο οδικός άξονας Καλλονής - Σιγρίου, εξ αιτίας της στάσης εργασίας των Μηχανικών του Δημοσίου στην Αττική
Δεν έμελλε χθες να δημοπρατηθεί το μεγάλο έργο του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου, της «Εγνατίας» της Λέσβου, αφού δε συμμετείχαν στην επιτροπή παραλαβής των προσφορών οι Μηχανικοί του Δημοσίου, λόγω στάσης εργασίας. Οι επαναλαμβανόμενες, μάλιστα, στάσεις εργασίας που έχει αποφασίσει η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Αττικής για όλο το Δεκέμβριο, προβληματίζουν για το πότε θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός, που όλα δείχνουν πως μετατίθεται μάλλον για το νέο χρόνο.
Μετά την ένταξη του μεγάλου έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας με 44,5 εκατ. ευρώ, ήρθε πολύ σύντομα η έγκριση της δημοπράτησής του. Ακολούθησε η διακήρυξ,η κι όλοι οι εμπλεκόμενοι που το προηγούμενο διάστημα είχαν «τρέξει με την ψυχή στο στόμα», όπως είχε δηλώσει και ο Νίκος Σηφουνάκης, περίμεναν χθες 13 Δεκεμβρίου τη δημοπράτηση του έργου.
Αστάθμητος παράγοντας…
Όμως, ένας αστάθμητος παράγοντας, η ανακοινωθείσα απόφαση τής ΕΜΔΥΔΑΣ στην Αττική για στάση εργασίας οδήγησε στη ματαίωση της διαδικασίας. Μάλιστα, οι Μηχανικοί του Δημοσίου με την ίδια απόφαση προειδοποιούν πως θα συνεχιστούν οι στάσεις εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια με τη ματαίωση των δημοπρασιών να πιέσουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Όπως μας ανέφερε στέλεχος του Υπουργείου Υποδομών, η συνήθης διαδικασία είναι μέσα σε πέντε μέρες να αποφασίζεται το πότε θα επαναδημοπρατηθεί ένα έργο. Όμως, δεδομένων των κινητοποιήσεων των Μηχανικών, είναι άγνωστο αν η δημοπράτηση θα επαναληφθεί εντός του Δεκεμβρίου ή αν θα μετατεθεί για τον Ιανουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: