Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Εκπαιδευόμαστε...

Στην αίθουσα του Πολιτιστικού συλλόγου "Θεοφάνης Σιγριανής" πραγματοποιείται το επιμορφωτικό σεμινάριο για όσους ασχολούνται στον κλάδο τροφίμων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (παντοπωλεία, εστιατόρια, αρτοποιεία κλπ) από τον ΕΦΕΤ.
Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση είχαν ντόπιοι καταστηματάρχες κι έτσι το σεμινάριο γίνεται από το Επιμελητήριο Λέσβου στο Σίγρι, κι έτσι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα του χωρτιού μας δεν είναι υποχρεωμένοι να κατεβούν στη Μυτιλήνη για να το παρακολουθήσουν.
Υπενθυμίζεται ότι πλέον, όλοι οι εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος υποχρεούνται να έχουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων, οι ίδιοι όμως έχουν την ευθύνη για την εκπαίδευσή τους. Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί φορείς χρεώνουν πολλαπλάσια για την ίδια εκπαίδευση, ενώ το συγκεκριμένο σεμινάριο θα κοστίσει μόνο 20 ευρώ για κάθε εκπαιδευόμενο. Το φασούλι είναι ότι και ο ίδιος ο ΕΦΕΤ χρεώνει 30 ευρώ παράβολο για την πιστοποίηση που είναι υποχρεωτική!!!
Σε περίπτωση ελέγχου, τα πρόστιμα είναι τσουχτερά για όσους δεν έχουν το χαρτί...
Εκτός από τους εργαζόμενους στο Σίγρι, και ως τη συμπλήρωση του επιτρεπόμενου ανώτατου αριθμού συμμετεχόντων, τα σεμινάρια παρακολουθούν και εργαζόμενοι από Άντισσα, Χύδηρα, Βατούσα και Γαβαθά. Οι μαθητές έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες, για τις 3 και 4 Μαϊου και για τις 10 και 11 Μαϊου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: