Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Κανάλια.... ΚΑΠΟΥΤ!!

Ενόψει της... προόδου!
Απ' την Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, τα κανάλια Ant1, Mega, Alpha και ΝΕΡΙΤ εξαφανίστηκαν από τις τηλεοπτικές οθόνες του Σιγρίου. Η ψηφιακή πλατφόρμα Digea δεν φτάνει στο χωριό μας και έτσι, φάτε βλάχοι σκοτάδι.
Επειδή διαχρονικά (από το 1980 που θυμάμαι) το χωριό έχει πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά του σε αναμεταδότες, κεραίες και τα σχετικά, και επειδή ξέρουμε πως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει προβλέψει ένα κονδύλι για την τηλεοπτική κάλυψη δυσπρόσιτων περιοχών, περιμένουμε τα καλά νέα και σύντομα να επιστρέψουν τα τηλεοπτικά προγράμματα.

UPDATE: Επικοινώνησα με την Digea. Moυ είπαν πως άλλαξε ο δορυφόρος που λαμβάνουν οι τοπικοί αναμεταδότες, πως έχουν ενημερώσει τους δήμους της χώρας να πράξουν τα δέοντα και ότι το όλον πρόβλημα δεν έχει σχέση με την μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σιγρίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είναι ενήμερος, πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες για να έχουμε (θετικές) εξελίξεις. Το κόστος είναι 500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: